KAMPALA CYCLING CLUB

een fietsclub met een missie

Het Kampala Cycling team werd in 2004 opgericht door Yusufu, een Ugandese koffieboer met een hart voor fietsen.

Kampala Cycling Club is een goed doel, gesteund door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

Jongens en meisjes uit de hoofdstad van Oeganda, Kampala, krijgen door te fietsen een doel en regelmaat in hun dagen.

Algemeen directeur van de KNWU, Thorwald Veneberg, is ambassadeur van het goede doel. “Kampala Cycling biedt eten, training,  structuur en een sociale veilige omgeving voor de kinderen en jongeren uit Kampala.” Men heeft inmiddels ook een inkomstenbron weten te creëren door het eerste fietskoeriersbedrijf van Oost-Afrika op te richten.

Veneberg ziet de fiets- en safaritour als goed initiatief “Deze reizen sluiten heel goed aan bij de doelstelling van Kampala Cycling. We willen namelijk geen traditionele ontwikkelingshulp bieden in de betekenis van iets geven, we willen juist ondernemerschap ontwikkelen. Op deze manier kunnen ze leren om voor zichzelf in het dagelijks leven te zorgen.”

Het Kampala Cycling team heeft een missie: mensen met liefde voor fietsen samenbrengen, in een veilige omgeving trainen en hen een toekomst bieden. Op dit moment telt Kampala Cycling ruim 60 actieve leden die samen zorg dragen voor het onderhoud aan de club en de trainingen. Werkgelegenheid en zelfstandigheid door fietsen. In Oeganda heerst een hoge werkloosheid. Om de leden van Kampala Cycling werk te bieden én om de fietsclub zelfvoorzienend te maken, is een fietskoerierbedrijf gestart.

Door gebruik te maken van de sportmentaliteit van de leden van de fietsclub wordt er aan een duurzaam succes van de onderneming gewerkt.