Kidepo Valley National Park

Dit park is misschien wel het mooiste en spectaculairste park van Oeganda! Kidepo Valley National Park ligt in het uiterste noordoosten aan de grens van Soedan en Kenia. Hoewel er een lange reis moet worden afgelegd om het park te bereiken, is het park deze reis meer dan waard.

Kidepo Valley National Park heeft een klassiek safarilandschap zoals de Serengeti en Masai Mara, maar dan zonder grote hoeveelheden toeristen. Het park is niet alleen perfect om fantastische wildlife safari ervaringen te beleven, maar ook om een kijkje te nemen in de tradities en gewoontes van het Karamojong volk; een nomadisch volk dat veel overeenkomsten heeft met de Masai in Kenia.

Kidepo Valley National Park ligt op ongeveer 700 km van Kampala. Het park ligt in het afgelegen ruige noordoosten van Oeganda tussen de grens van Zuid Soedan en Kenia. Het park wordt doorkruist door de rivier Kidepo waar het park ook naar is genoemd. Deze rivier ontspringt op de Dongotona, een 2623 meter hoge berg in Soedan.

Ondanks de afstand is de rit ernaar toe een fantastische ervaring! Onderweg zie je werkelijk schitterende landschappen met ruige ongerepte natuur.

Sipi Falls

Sipi Falls is niet officieel een nationaal park met wilde dieren, maar een fantastisch bergachtige gebied,  bezaaid met jungle vegetatie, watervallen, rivieren, koffieplantages en bananenplanten, met hier en daar verstopte, kleien huisjes. Allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke wandel- of fietstour! Je kunt een lange wandeling maken, waarbij je alle watervallen aftikt. Douche onder de kleinere watervallen, of ga abseilen langs de langste waterval van maar liefst 100 meter!

De heuvels zijn begroeid met koffieplantages waar jij tijdens een koffietour doorheen kunt lopen. Leer stap voor stap hoe de koffie wordt gemaakt, maal een paar koffiebonen fijn en vergeet natuurlijk niet een bakkie achterover te slaan!

Jinja en de Source of the Nile

In Jinja stroomt de machtige Nijl zowel uit het Victoriameer als uit een ondergrondse bron om zijn reis naar het noorden te beginnen.

Hier maak je een boottocht over de Nijl om de bron te zien, gemarkeerd door een bordje op een klein eiland in het midden van de rivier. Tijdens de boottocht zie je prachtige vogels.

Waar wacht u nog op?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Om spam te helpen voorkomen, lost u a.u.b. de som op: 22 - 13 = ?
Enter the equation result to proceed
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Ton Apeldoorn

+31 6 2443 6788
+31 72 534 7915