Op safari in Oeganda

✓ Volledig georganiseerde reis

✓ Complete reisinformatie

✓ Sfeervolle accommodaties

Landschap in Afrika

Was u altijd al eens van plan om op Safari te gaan? Grijp dan nu deze leuke en unieke kans en ga per fiets op safari in Oeganda. Met Oeganda Fietssafari gaat u de wildernis in en fietst u met uw mountainbike van park naar park. Dat is dubbelop genieten van de groene parel van Afrika. U geniet niet alleen van de prachtige natuurreservaten waar u alleen met een safari-jeep mag komen, maar ook van de ongerepte natuur en onverharde wegen waar u doorheen rijdt op een mountainbike.


Wilt u meer informatie over de reis?

Safari in Oeganda: vier natuurparken in 20 dagen

Wanneer u aan safari denkt, schieten u waarschijnlijk leeuwen, giraffen en olifanten te binnen. Maar wist u dat u op een safari in Oeganda ook berggorilla’s kunt zien? Oeganda heeft vier grote natuurreservaten met elk hun eigen identiteit. Hier vindt u alle biotopen die Afrika kenmerken, van uitgestrekte savannes tot jungles aan de voet van een gebergte. Oeganda is slechts zesmaal zo groot als Nederland, maar kent veel meer variatie in natuur. De afstanden tussen de verschillende natuurparken zijn relatief kort en goed te overbruggen op de fiets.

Groep bij een waterval

 

Op autosafari door diverse natuurparken in Oeganda

De vier natuurreservaten in Oeganda zijn het leefgebied van grote populaties wilde dieren. Op safari in Oeganda kijkt u uw ogen uit! Boekt u bij ons een fietstocht door Oeganda? Wees niet bang, u hoeft niet op uw mountainbike langs leeuwen te fietsen. Een auto is inbegrepen voor het bezoeken van de volgende drie natuurparken:

  • Queen Elizabeth National Park: het park om vogels en apen te spotten.
  • Murchison Falls National Park: het park dat bekend staat om haar machtige waterval.
  • Kidepo National Park: in een uithoek van Oeganda, maar vanwege de gelijkenissen met de Serengeti (zonder het toerisme) zeker de moeite waard.

Vanuit de veiligheid van een auto geniet u van alle dieren en vegetatie die een safari in Oeganda typeren.

Met de fiets op safari? In Oeganda kan het!

Eén van de natuurparken kunt u wel per fiets bezoeken, namelijk Lake Mburu National Park. Dit park is bekend van haar rijke flora en van een dier dat je nergens anders in Oeganda ziet, namelijk de Impala. 

Op Safari in Oeganda, reserveer meteen!

Wilt u een onvergetelijke ervaring opdoen? Ga dan met ons mee op safari in Oeganda. De georganiseerde groepsreis door Oeganda is zowel een actieve als een educatieve reis door al de pracht die Afrika kenmerkt. Meldt u nu aan via het contactformulier. Vragen over deze bijzondere reis? Neem dan contact op via +31 6 2443 6788.

Ook interessant:

Groepsreis Oeganda met de fiets | Mountainbiketour Oeganda | Reis naar de parel van Afrika

Menu